Görüş Ve Önerileriniz

Email Yoluyla Bize Ulaşın

2 Şub 2018

[Röportaj] Song Seunghyun'un Mavi Geleneksel Elbiseyi Giyme Cesareti 'Yeodo'

FTISLAND Turkey

Band FTISLAND'dan Song Seunghyun, 10 yıl öncesindeki çıkışından beri ilk sahne oyununu denedi. Gitar tutmuyordu. Ama mavi elbise içerisinde sahnede parlıyordu.

Song Seunghyun'un oyunu 'Yeodo' (Kim Dohyun tarafından yapıldı), Joseon'un 6. kralı Danjong ve amcası Sejo hakkında gizemli bir dönem eseri. Genç kral Danjong'un trajik ölümü ve katili Kral Sejo'yu gizemli bir gerilim olarak anlatmak için gerçek ve kurguyu kaynaştırıyor. Seunghyun, Danjong'un ölümünü araştırırken doğumu hakkındaki gerçeği öğrenen prens Lee Sung rolünü üstlendi.

FTISLAND'a katıldıktan sonra Seunghyun, müzik dünyasında epey vakit geçirdi. Ama çocukluk hayalinin oyuncu olmak olduğunu söylüyor. Filmleri izlerken oyunculuğa hayranlık duyduğu ve başka birinin oyunculuk fikrinden etkilendiği için şirket araştırmaya başlamış. Ama yeni FTISLAND üyesi olarak hayalini bir kenara koynak zorunda kalmış. 2 müzikal 'Jack The Ripper' & 'The Three Musketeers', web drama ve kısa film aracılığıyla oyuncuğu tattı. Ama bu onun sahne oyunundaki ilk deneyimi.

İki müzikalinden beri Song Seunghyun 3 yıl boyunca oyunculuk dersleri aldı ve oyunculuk becerilerini tazeledi. Band provalarının olmadığı günlerde diğer öğrencilerle ders aldı. Müzikal sahnesini, oyunlar ve filmler için günlük konuşmalara nasıl dönüştüreceğini öğrenirken oyunculuk arzusunun daha da derinleştiğini söylüyor.

'Yeodo', Seunghyun'un sahnesini ve geleneksel konuşmasını yeniden öğrenmesini gerekli kıldı. Ama Seunghyun sadece oyuna olan tutkusu sayesinde bunu imzaladığını söylüyor. Sahneden yürüyüşe kadar her şeyi Prodüktör Kim Dohyun'dan öğrenirken, sahnede nasıl nefes alıp hareket edeceğini de öğrendi. Açılış gecesinde bile, Seunghyun "pratik yapmak canlı performansın tek yoludur" şeklinde düşündü. İlk oyunu ama beklendiğinden çok daha mücadeleciydi.


Oyunda prens Lee Sung gizemli mesajı okuduktan sonra Kral Dangjong'un ölümünü araştırmaya başlıyor. Cevabı ararken Lee Sung, karısı dahil saraydaki herkesi kandırıp deli gibi davranıyor. Song Seunghyun için en zor kısım buydu.

"'Jack The Ripper'da deliyi oynadım ama Lee Sung anlaması daha zor bir karakterdi." diye itirafta bulundu Song Seunghyun. Lee Sung'un deli gibi davranması ve yalnız kaldığında üzülmesi gerekiyordu. Seunghyun, her bir sahnede tamamen zıt duygulara bürünmenin kolay olmadığını söylüyor. Sonunda birçok pratik ve özveri seyirci karşısında onun özgüvenle oynamasını sağladı. "Gururluyum çünkü gelişmemde bir sonraki adıma ulaşmışım gibi hissediyorum." dedi Seunghyun. Kibirli değildi; mütevaziydi.

Yaratıcı bir oyun olduğu için, senaryo ve hareketler açılış sahnesinden sonra bile birkaç kez değişti. Değişikliklere rağmen Song Seunghyun, Lee Sung'u canlandırmak için tamamen özverili olduğunu söylüyor. Bunu yeni bir deneyim olarak adlandırıyor; FTISLAND konserlerinde nadiren görebildiği gruplar olan yaşça büyük kişilerin ve ailelerin önünde performans sergiliyor ve seyircinin tepkisini anında hissedebiliyor.


Song Seunghyun böyle bir mutluluğun bedavadan dağıtılmadığının farkındaydı. "FTISLAND üyesi olduğum için başrolü aldığımı biliyorum. Bu yüzden oyuncular arasında hayatta kalmak ve seyirci beklentisini kaşılamak için daha da sıkı çalışıyorum." dedi Seunghyun. Bandde olmasına rağmen Seunghyun durumunun diğer oyuncu idollerden çok da farklı olmadığını biliyordu.

"Oyunculuk aracılığıyla oyuncu idol olmadığımı seyirciye görmek istiyorum." dedi. Bu yüzden, "en azından provalarda ben FTISLAND üyesi değilim. Sadece bir aktör olarak öğrenmeye hazırım." diyor. Ayrıca üzgün olduğunu söylüyor. "Kolaylıkla sahneyi aldığı ve popüler bir idol olmadığından biletleri satamadığı" için üzgün. Ama "daima elinden geleni yapacağını" söylüyor.

Seunghyun'un umudu artık oyunculuk stratejini hatırında tutmak ve istikrarlı bir şekilde oyunculuk yapmak. "Rol ne olursa olsun verilen fırsatları kaçırmadan bir aktör olarak gelişmek istiyorum."

"Her şeyimi FTISLAND'la gitar çalmaya verir ve grup dışında oyunculuk pratiği yaparsam, insanlar bir gün 'o iyi bir gitarist ve aktör' demezler mi? O güne kadar sıkı çalışmak istiyorum."



Kaynak: TV Daily
Eng cr. DJ. Pri
Çeviri: @FTurkey_Pri

Siteden yazı çıkarmak ve alıntı yapmak kesinlikle yasaktır!!

FTISLAND Turkey

FTISLAND'ın Türkiye'deki hayranlarına en doğru ve en güncel bilgileri ulaştırmak amacıyla açılmış internet sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder

By Tüm hakları saklıdır. FTurkey Primadonna