Görüş Ve Önerileriniz

Email Yoluyla Bize Ulaşın

12 Eyl 2015

xSportsNews, FTISLAND'la 8. Yılı Kutluyor

FTISLAND Turkey

xSportsNews'in ana medya şirketi xSportsMedia 13 Eylülde 8. yıldönümünü kutluyor. 

Duruma istinaden xSportsNews’in şirket departmanı 4 arkadaşla birlikte 2007'deki debutlarından bu yana geçen 8 yılları ve planları konusunda bir araya geldi. Bu sayının yıldızı, Kore'nin ulusal rock bandı FTISLAND.

Debuttan bu yana 8 yıl. Bu FTISLAND için ne anlama geliyor?
Lee Hongki: Sayıya bakarsanız gerçekten uzun bir zaman boyunca bunu yapıyormuşuz gibi görünüyor. Tek fark artık 20'li yaşların ortalarından daha olgun olmamız. Gerçekten o kadar da uzun gelmiyor.
Choi Jonghoon: O kadar oldu mu şimdiden? 3, 4 yıl olmuş gibi hissettiriyor.
Choi Minhwan: Yaşımızı düşünün.

8 yıl boyunca birlikte olmak kolay değildir.
Lee Hongki: Bence uzun bir zaman boyunca birlikte kalmamız en iyi silahımız bizim. Bunca zamandır birlikteyiz. Sadece bu da değil, beşimiz birlikte müzik yapıyoruz. Ne kadar uzun olursa, birbirimizi anlamak ve rahatlamak bizim için o kadar kolay oluyor. Sinerjimiz daha da güçleniyor.


FTISLAND debuttan bu yana çok değişti?
Lee Hongki: İdol band olmayı mı kastediyorsunuz? Seçeneğimiz yok. Müzik fanlarının eleştirisinin farkındayız. Kabul ediyoruz. Bu bayağılık duygusundan kurtulmayı istedik. Bu Japonya'da çalışırken de böyle. Birçok kişi bilmez ama biz bir yılda yaklaşık 40 konser düzenledik. Umarım artık bize farklı bir şekilde bakarlar.

Müzik fanları bile son albüm ‘I WILL’e iltifat etti.
Lee Hongki: O bizim oyun değiştiricimizdi. Şirket asla başarı sağlamayacağını söyledi. Yayınlanmasının hemen öncesine kadar bile üzerinde tartıştık. 2 yıl boyunca beklediğimiz ve bir tartışma sonucu kazandığımız bir albümdü. Sonuç ne olursa olsun memnun olmuştuk zaten.


Böyle albümler yayınlamaya devam edecek misiniz?
Choi Minhwan: Evet. Konserler esnasında bile, eski şarkılarımızın rengini değiştiriyoruz. Daha bir band tarzı performansa gidiyoruz. Önceki halimizi tercih eden fanlar olduğunu biliyoruz fakat değişimin peşinde koşmak istiyoruz biz. ‘I Will’le FTISLAND'ın istediğini gösterdik. Eminim ki bu, grubumuzun ilerideki renginin de bir ön izlemesi.  

Geçtiğimiz bu 8 yılda en çok neyi hatırlıyorsunuz?
Lee Hongki: ‘I Will’in yayınlanışı
Choi Jonghun: Japonya'daki yurt dışı çalışması. Niye yabancı bir ülkede sıkıntı çekmek zorunda kaldık ki diye sorgulamıştım ama bu, CEO Han Seungho'nun ilahi bir hareketiydi. Çok şey öğrendiğimi ve geliştiğimi düşünüyorum.
Adsız: İlk maaşım. 5 yıl sonra 5 milyon won ödeme aldım.


FTISLAND’ın gelecek planı ne?
Lee Hongki: Askere gideceğim ve 10. yıl dönümü en iyi albümü yayınlayacağım.
Choi Minhwan: Müzik anlamında, kesinlikle öncekinden farklı olacağız. Yapmak istediğimiz müziğin peşinde koşmak istiyoruz. Bu ancak bir başlangıç olabilir.

10 yıl sonra bile FTISLAND'la mı olacaksınız?
Choi Jonghun: Elbette. Benim şahsi dileğim sadece Asya değil dünya turu yapmak. Sanırım o zamana kadar evlenmiş olurum ve her birimiz bir aile gezisine çıkmışız gibi tura gitmek istiyorum. Hayatımın bir parçası olan müzik ve konserleri yapmak istiyorum. Özgür olmak istiyorum.
Lee Hongki: Ben evlenmiş olacağımı düşünmüyorum. O planda beni es geçin lütfen.
-Herkes güler-


Kaynak: xSportsNews + DJ.Pri
Çeviri: primmonster @FTurkey_Pri

Siteden yazı çıkarmak kesinlikle yasaktır!!

FTISLAND Turkey

FTISLAND'ın Türkiye'deki hayranlarına en doğru ve en güncel bilgileri ulaştırmak amacıyla açılmış internet sitesi

1 yorum:

  1. ay yavrum ya neden evliliği es geçin diyorsun belki hepsinden önce sen evlenirsin ;) şu askerlik de şaka maka geldi, keşke aynı anda gidebilseniz...

    YanıtlaSil

By Tüm hakları saklıdır. FTurkey Primadonna