Görüş Ve Önerileriniz

Email Yoluyla Bize Ulaşın

11 Eki 2012

[Söyleşi] Tek Cevabımız ve Yolumuz Müziğimiz

FTISLAND Turkey
''İdollük ve bandlik arasındaki ince çizgide duruyoruz.Ve bu ikisi arasındaki ince çelişki bugün de devam ediyor.''

Bu, Haziran 2007'de Love Sick ile çıkış yapan,çeşitli müzik programlarında birincilikler elde eden ve 50.000 kopya satan bir bandin öyküsü.

Bu, Until You Return (2008), Love Love Love (2010) ve Severely (2012) gibi hit şarkılar çıkaran ve kendi sahasını genişleten bir bandin öyküsü.

Bu, 6 yıllık emektar grup FTISLAND'ın öyküsü.

FT Island 4.resmi albümü ''Five Treasure Box''u 10 Eylül'de yayınladı.Aynı adı gibi özel ve değerli olan bu albüm üyeler için de bir ayrı.I Wish de dahil albüm 5 yeni şarkı içeriyor.Bunlardan Stay With Me'nin sözlerini Hongki yazarken U'nun bestesini de Jonghun yaptı.Ayrıca bu albümde Japon albümü Twenty'de yer alan Paper Plane, The Never Ending World's Song, Life, That roda ve Let It Go'nun Korece çevirileri bulunuyor.

JJ:Sanırım bizim için tek cevap ve tek yol müziğimiz.

Üyelerin kendi şarkılarına olan ilgi ve sevgileri comeback performanslarına da yansıdı.Çıkış parçaları I Wish ile en azından kendi yazıp besteledikleri şarkılardan birini paylaşmış oldular.

''Koreli hayranlara kesinlikle kendi şarkılarımızı göstermek ve o hissi onlarla paylaşmak istedik.'' diyor FT Island.

Paper Plane ile kendi performansını sahneleyen Jaejin:''Bu benim Kore'de sergilediğim ilk çalışmam.Çok mutluyum.'' şeklinde bir itirafta bulundu.

FT Island üyelerinin kendi müzik ve band olarak yeteneklerini bu kadar önemsemelerinin bir sebebi var.Ergenlik yaşlarında Kpop dünyasına adım atan FT Island üyeleri yeni bir tür olan idol+band  olarak piyasaya sürüldü.Bireysel cazibeleri yüzünden band olarak yetenekleri hep hakir görüldü.O zamandan beri dur durak bilmeyen pratikleriyle ve sahne performanslarıyla kendilerini kanıtlamak için uğraşıyorlardı ama bir band olarak da kolay kolay halkın sevgilisi olmadılar.

SH:''Söyleşilerde hep aynı şey oluyor.Üyeler ne kadar müzik hakkında konuşsalar da özel hayat ile ilgili ufak bir mevzu geçtiği anda konu romantizm ile noktalanıyor.Başka çıkar yolu olmadığını biliyoruz ama biz daha çok müziğe odaklanmak istiyoruz.

JH:''İlk çıkış yaptığımızda o kadar da yetenekli olmadığımız doğru.Bunu kabul ediyoruz.Ama şimdi? Artık 6.yılımızı doldurduk.O zamandan beri ne kadar olgunlaştığımızla gurur duyuyoruz.Yeteneklerimiz hususunda Kore'de diğer bandlere karşı kaybetmeyeceğimiz konusunda güvenliyim.''

Yeni albümleri dışında diğer Kore albümlerinde FT Island'a ait şarkılar bulmak oldukça zor.Ama diğer yandan Japonya albümleri ise çoğunlukla kendi çalışmalarıyla dolu.Uzmanlardan bazıları bunu FT Island'ın Japonya'daki popülaritesine bağlıyor.Neden Japonya ve Kore arasında böyle bir ayrım var?

MH:''Bence Kore'de hit şarkılar için koşul ve trend oluşturuluyor.Ama Japonya trendi izlemez.Ayrıca bizim için yeni şeyler denemek ve yarışa girmek kolay çünkü Japonya bizim memleketimiz değil.Bence bunlar bizim ayağa kalkmamızı daha çok sağladı.Kültürlerinin yayınlardan çok konser odaklı olması bizim lehimize oluyor.''

JJ:''Tabii ki kendi şarkılarımızı Kore'de de sergilemek istiyoruz.Dinleyiciler kendi şarkılarımızın o kadar da iyi olmadığını düşünürse işte orda durur ve hatalarımız üzerine düşünürüz.Ama daha bu şansı bile yakalayamadık.Bu albümde bile taviz vererek kendi şarkılarımızı eklemeyi başardık ama çıkış parçamız olması konusunda başarısız olduk.

Çok şükür hayranlar FTI'ın kendi yazdığı ve bestelediği şarkılara olumlu tepki veriyor.Birçoğu:''Tüm kendi yazıp besteledikleri şarkılar çok iyi'', ''Hepsi çıkış parçası olmayı hakediyor'' şeklinde yorumda bulundu.Bunun sayesinde üyeler güven kazandı ve bir dahaki albümlerine kendi çalışmalarını da koymakta ve aynı zamanda bu çalışmalarını çıkış parçası yapmakta daha istekli.

FTI band-idol arasındaki inci çizgi üzerinde ayağa kalktı.Düşünceleri oldukça ciddi.Lee Jaejin kendi ölçüsüne göre kendi ekiplerinin son durumunu değerlendiriyor.

JJ:''Biz idol yönümüzle başladık ve şimdi bunu dengeledik.Biz hep bu ikisinin bir gün yer değştireceğini düşünüyoruz.Belki bu birgün yaşlandığımızda ve idol görünümümüz kaybolduğunda gerçekleşir.(Gülüyorlar)''

Lee Hong Ki tam ikisinin arasında olmak istediğini söylüyor.En son SBS'in  Jung Jae Hyun'un You&I'na çıkan Lee Hong Ki:''Ben daha önce kimsenin gitmeyi beceremediği bir yoldan gitmeye uğraşıyorum'' dedi.

Grup lideri Jonghun da buna katıldı.

JH:''FTI orta yoldan ilerlemek istiyor.Dünya idollüğü kulağa o kadar da kötü gelmiyor.Bu imajı korursak hoşuma gider ama yeteneklerimiz de bilinsin.Ben Kpop dünyasında nadir bulunan bir yoldan ilerlemek istiyorum''

Kaynak:News Nate + DJ.Pri @tumblr.com
Türkçe Çeviri:IDPeaceP @FT'urkey

FTISLAND Turkey

FTISLAND'ın Türkiye'deki hayranlarına en doğru ve en güncel bilgileri ulaştırmak amacıyla açılmış internet sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder

By Tüm hakları saklıdır. FTurkey Primadonna