Görüş Ve Önerileriniz

Email Yoluyla Bize Ulaşın

3 Oca 2018

"Hwayugi"nin Yayın Programı Belirsiz, Soruşturma Sürüyor

FTISLAND Turkey

Geçen hafta 3. bölümün ertelenmesinin ve iki bölümün de bu hafta yayınlanacağının duyurulmasının ardından, polis & İstihdam ve Çalışma Bakanlığı (MOEL) tarafından bekletilen "Hwayugi"nin yayın programı bir kez daha havada kaldı. MOEL soruşturmasının sonuçlarına bağlı olarak "Hwayugi" çekimleri askıya alınabilir. 

2 Ocak günü "Hwayugi"den bir kaynak şöyle açıklamada bulundu, "Hwayugi'nin bu haftaki yayını henüz karara bağlanmadı. Net bir karar 3 Ocak günü yapılacak olan polis soruşturmasının ardından verilecek o nedenle şu an herkes beklemede."

Daha önce Medya İşçileri Ulusal Birliği, 23 Aralık tarihinde meydana gelen kazayı takiben "Hwayugi" setine ilişkin incelemelerine dair bir bildiri yayınlamıştı. 

Sendikaya göre kazayı takiben, dizi yapım ekibi hiçbir önlem ya da önleyici güvenlik önlemleri almadan çekimlere devam ediyordu. "İlk olarak, kazanın meydana geldiği düşen tavan kısmı onarılmış olsa da tavanı destekleyen tahtanın ayrıldığı kısımlar var. Seti yeniden inşa etmek ya da takviye etmek yerine ikinci bir kaza ya da bir personel ve oyuncunun yaralanması ihtimallerini açık bırakarak yama işi onarımla çekimlere devam ediyorlar. " Açıklamada ayrıca, karanlık, dar geçitler, kablo, tahta levhalar ve zemine saçılmış diğer malzemeler gibi çeşitli sorunların herhangi bir kaza veya yangın durumunda seti güvenlik açısından tehlikeye sokacakları ele alındı. 

Yayınlanan açıklamanın ardından MBC Art, işyerinde yaralanma, muhtemel tehditler veya zorlamalarla sonuçlanan ihmalkarlıkla ilgili polise resmi bir şikayet gönderdi.

2 Ocak günü polisten bir kaynağın yaptığı açıklama, "Şikayet işleme koyuldu ve soruşturma için hazırlanıyoruz. 3 Ocak günü tanıklarla görüşeceğiz. Kurbanın yaralanması ciddi olduğundan soruşturmanın odağı bu olacaktır." Kaynak, polis soruşturmasının dizi çekimlerinin devam etmesini yasaklayıp yasaklamayacağına dair herhangi bir taahhütte bulunmadığını da ekledi: "Dizi çekimlerinin kaldığı yerden devam etmesi ya da askıya alınması konusu İstihdam ve Çalışma Bakanlığının (MOEL) yetkisi altında."

MOEL bugün ve yarın ek incelemelerini gerçekleştirecek ardından da "Hwayugi" setinde çekimlere devam edilmesine izin verip vermeyeceğine dair bir karara varacak.


Kaynak: soompi
Çeviri: @FTurkey_Pri

Siteden yazı çıkarmak kesinlikle yasaktır!!!

FTISLAND Turkey

FTISLAND'ın Türkiye'deki hayranlarına en doğru ve en güncel bilgileri ulaştırmak amacıyla açılmış internet sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder

By Tüm hakları saklıdır. FTurkey Primadonna