Görüş Ve Önerileriniz

Email Yoluyla Bize Ulaşın

13 Mar 2014

FTHX Singapur Konseri FTISLAND'ın Kore'nin Önde Gelen Rock Gruplarından Biri Olduğunu Kanıtlıyor

FTISLAND Turkey

FTISLAND, eğlence sektöründeki 6. yılını kutlamak için, 8 Mart 2014 tarihinde 'FTHX Live in Singapore' konserini düzenledi.

FNC Entertainment'ın son grubu N-Flying konserin açılışını gerçekleştirdi. 4 üyeden oluşan -Kwon Kwangjin (basçı), Lee Sunghyub (gitarist ve vocal), Kim Jaehyun (baterist), ve Cha Hun (gitarist)- NFlying Lady Gaga'nın şarkısı 'Poker Face'in rock versiyonuyla başladı. Kore'deki çıkışından önce Japonya'da performans sergileyen genç grup "One and Only" ile devam etti ve 1 Ocak 2013'te yayınlanmasının hemen ardından Oricon müzik grafiğinde 2 numaraya ulaşan ilk single'ları "Basket" ile sahneyi sonlandırdılar.



Kısa bir aradan sonra, fanlara FTISLAD'ın bir video kaydı izletildi ve üyeler 4000 kişilik kalabalığın yüksek sesli tezahüratıyla sahneye doğru yürümeden önce kuliste başarı için bir kadeh kaldırdı. Lee Hongki başından itibaren yüksek enejisini açıkça gösterdi. 3 şarkıdan sonra, baş vokalist bir gün önce yapılan basın konferansındaki mesajını tekrarladı, "Singapur'da hava gerçekten çok sıcak!" Seul'ün dondurucu havasına kıyasla, hem yaz hem de kış mevsimini sevdiği gibi bu sıcak iklimde de iyi hissettiğini dile getirdi.




Daha sonra diğer üyeler fanları ingilizce olarak selamladı. Lee JaeJin (bas ve vokal) "FTISLAND'ın orijinal renklerini sergilemek istiyoruz. Umarım şarkılarımızdan zevk alırsınız." dedikten sonra gösterdikleri sevgi ve destek için fanlarına teşekkür etti. Song Seunghyun (gitar ve vokal), "bu geceden zevk almanızı umut ediyorum çünkü bu konser için çok çalıştık (hazırlık yaptık)." diyerek samimi bir istekte bulundu. Daima bateri arkasında gizlenen grubun en genç üyesi Minhwan "Sizden biraz uzaktayım. Beni görebiliyor musunuz?" diye sordu. Bir gün öncesinde doğum günü kutlanan grubun lideri Choi Jonghoon (gitar ve klavye), "Çıldırma zamanı! Hazır mısınız?" diye kalabalığa sordu.  



Daha sonra 5 üye, aşkını kaybetmiş bir adam hakkında olan ve Hongki tarafından yazılmış ve oluşturulmuş Memory dahil olmak üzere daha birçok hit şarkılarıyla devam ettiler. 'Falling Star'ı seslendirdikten sonra, grubun sözcüsü bir tercüman yardımıyla fanlarla tek yönlü bir sohbet gerçekleştirdi. Hongki, 2 yıl öncesine kıyasla kalabalığın daha heyecanlı ve daha farklı olduğu için oldukça eğlendiğini itiraf etti. “Konserden hemen sonra, drama çekimim için bu gece geri dönüyorum. Yönetmenim sesimi korumamı istedi ama sizin güçlü desteğinizi görünce, çığlık atmak istediğimde umursamayacağım! Yönetmenimden azar işiteceğim ama olsun" diyerek bu harika konserde bulunan tüm kalpleri ısıttı.


Sonraki bölümde hoş bir değişiklik oldu -Hongki, JaeJin ve Minhwan'la birlikte merdivenlere oturdu ve 5 üye, gitar çalan Jonghoon ve Seunghyun eşliğinde "I Confess"in akustik versiyonunu seslendirdi. "Always with you" performansı sergilendiğinde fanlar sarı el afişlerini sallıyordu. Jonghoon klavye becerilerini ortaya koydu; özellikle 2013 Golden Disk Awards'da FTISLAND'ın Bonsang* ödülünü kazandığı hit şarkıları Severely'de Hongki'nin duygusal yorumuyla ona katılmadan önceki uzun piyano girişiyle kendini kanıtladı.

*Ödül töreni jürilerinin son kararı ve çevrimiçi oylama ile albüm ve dijital satışları hesaplanarak en iyi 10 sanatçı -bazı yıllar 11, 12 olmuştur- ödüllendirilir. Buna Bonsang ödülü denir ve bu kazananlar arasından en iyi sanatçıya da Daesang ödülü verilir. 2011 yılında FTISLAND Bonsang'ın ikinci kazananıydı, Daesang ödülünü ise Super Junior kazandı.



Konser neşeli temposuna döndükten sonra, gözle görülür decede yorgun olduğu anlaşılan solist defalarca yaşlandığını dile getirdi. 18 yaşında çıkış yaptığı zamana kıyasla onun dayanıklılığı büyük oranda yıprandı ama fanlar yorgunluğunun olası bir nedeni olarak son yaralanmasını ileri sürdüğünde, masum bir bakışla hemen İngilizce olarak cevapladı "şuan iyiyim, endişelenmeyin"


Hongki ciddiyetle bir sonraki şarkı için şöyle konuştu, "gerçekten göstermek istediğimiz bir şey. Bu şarkılara aşina olmayabilirsiniz ancak onlar gerçekten harika. Umarım müziğimizi sever ve ondan zevk alırsınız." Bu, grubun müzik yolculuğunun güçlü geleneksel bir rock tarzına yönelik olduğunun açık bir göstergesidir. Alışılmış Kpop'ın aksine, bu parçalar güçlü ses ve sözleriyle ağır metal özelliğinde. Müziklerinde bulunan olgunluk, bu 5 delikanlının gerçekten uzun bir yol kat ettiğinin kanıtı. FTISLAND'ın rock grubu durumunu daha da pekiştiren bu FTHX canlı konserleri serisinde hiçbir ihtilaf (anlaşmazlık) yok.



Konseri sona erdirirken, grup çıkış şarkısı "Love Sick"i seslendirdi ve sahneden ayrılmadan önce fanlar Jonghoon için doğum günü şarkısını söyledi. Hongki ilk defa FTISLAND'ı canlı olarak izleyen fanlara sonraki konserlere katılıp katılmayacaklarını sordu ve şöyle bir açıklama yaptı, “Yakında yeni bir albümümüz olacak, umarım hepiniz yeni şarkılarımızı sevesiniz çünkü gerçekten çaba sarf ediyoruz. Son bir isteğim olacak, hadi dans edelim ve çıldıralım, tamam mı?" Ayakları üzerinde dans eden fanlarla muhteşem gece sona erdi. 


Konser Şarkı Listesi
1. Flower Rock
2. Let it go
3. Wanna Go
4. Hello Hello
5. Memory
6. Paper Plane
7. Falling Star
8. I Confess
9. Always with you
10. Madly
11. Severely
12. Theory of Hapiness
13. Time to
14. Top Secret
15. Freedom
16. Beloved
17. Black Chocolate
18. Revolution
19. Love Sick
20. I wish
21. I hope


Kaynak: KpopStarz
Türkçe çeviri ve düzenleme : primmonster @ FT'urkey_Pri

**Siteden yazı çıkarmak yasaktır




FTISLAND Turkey

FTISLAND'ın Türkiye'deki hayranlarına en doğru ve en güncel bilgileri ulaştırmak amacıyla açılmış internet sitesi

By Tüm hakları saklıdır. FTurkey Primadonna