Görüş Ve Önerileriniz

Email Yoluyla Bize Ulaşın

21 Kas 2012

(Röportaj) 10.11.12 Başkan Han Seong Ho FTISLAND’ı Anlatıyor

FTISLAND Turkey

FTISLAND 2007’de “Love Sick”le yaptığı debutla Asya’nın en iyi hallyu grubu olarak yerini aldı ve 'thunder', 'after love', 'love love love', 'severely', 'I wish' gibi birçok hit parça yaptı.

Idol dans gruplarının merkezinde olduğu Kpop endüstrisine yeni türde bir idol band (*band=kendi müziğini yapan grup) tanıtan ve K-band hallyu dalgasının başlıcası FTISLAND’ı ortaya çıkaran FNC Entertainment’ın CEO’su (başkanı) Han Seong Ho ile tanıştım. Ondan geçmişi, günümüzü ve geleceklerini dinledim. 


“Japonya’da bir iş gezisinden dönüyordum ve bir band olarak sevilen ve band müziğinde devam eden genç çocuklar gördüm. Bizde neden böyle bir şey yok, diye düşündüm. Nasıl gençliklerinden itibaren dansa duydukları ilgiyle dans eden şarkıcılar oluyorsa, ben de müzik enstrümanlarına ilgi duyan çocukları yetiştirerek bir band haline getirebilirim, diye düşünerek FTISLAND’ı oluşturdum. Hiç korkup korkmadığımı bilmiyorum, ama %100 başarılı olacaklarına güveniyordum, bu yüzden başarısız olmayı aklımdan bile geçirmedim.

Tam da onun güvendiği gibi, FTISLAND bir sevgi patlaması topladı ve debutlarıyla birlikte 3 hafta boyunca “Love Sick” şarkılarıyla müzik programlarında 1. sırada kaldılar. Tabi ki 'yeni çıkış yapan' ödülleri de onların oldu. Ama bu sadece bir anlık bir dönemdi. FTISLAND devam eden bir talihsizlikle çok tehlikeli bir periyoda girdi.

Başkan Han eski zamanları düşünürken şunları anlattı, “İlk albümle mükemmelliği yakalamak zordu. Ama ‘Love Sick’le ve ‘Thunder’la zirveye yükselişleri devam ederek iyi iş çıkardılar. Sonrasında 2. albümlerine olan zayıf tepkiler nedeniyle tanıtım aktivitelerini erken bitirdiler ve dizi için hazırlandılar. Ama dizinin beklenmedik şekilde aniden iptal olmasıyla planlanmamış bir boşluk dönemi yaşandı. Bunun arkasından, ayrılan bir üye oldu ve FTISLAND en zor dönemi yaşamak zorunda kaldı.” 

Bu büyük sıkıntı nedeniyle FTISLAND’ın uzun süreli düşüşünden sonraki geri dönüşü temsilci HSH’yı çok duygulandırdı.

“Asya’daki çoğunluğa ulaşamazlarsa devam edemeyecekleri düşüncesiyle yurt dışındaki çıkışlarını denemeye başladık. Ve sonuçlar,  'love love love' ile Kore’de tekrar 1 numaraya yükselmeleri, Japonya’da Oricon listesinde 1.liğe çıkmaları ve en çok da Budokan konseri beni çok duygulandırdı. Başaracaklarına güveniyordum. Ama bunun tam gözlerimin önünde olması gerçekten heyecan vericiydi.” 



Onlar kesinlikle en iyi Hallyu band. Ama FTISLAND’ın idol band olarak planlanmış bir imaja sahip olmaları nedeniyle enstrüman çalmaları konusunda çok fazla eleştiri aldılar. Bununla ilgili Başkan Han şu açıklamayı yaptı. “Gelen eleştiriler “Müzik aleti çalamıyorlar” şeklindeydi. Ama aslında bu insanlar FTISLAND’ın yeteneği olmadığını düşünmüyorlardı.” Ve ekledi, “1. ve 2. albüm kayıtlarında grubun bateristi Choi Min Hwan için ünlü bir Japon sanatçı ‘ülkenin en iyisi olabileceği bir potansiyele sahip’ dedi.”

Arkasından şunları söyledi, “Bu yanlış fikirler artık sona erdi, ama geçmişte canlı yayın esnasında çalıyormuş gibi yapan hiçbir grup olmamasına rağmen, toplum bu sorunu sadece FTISLAND için gündeme getirdi.”

“Doğal olarak bence Kore’de bir band olabilmek için hep toplumun bakışları üzerlerinde olarak yaşamaya alışmaları gerekiyor. Onlara kabul etmeleri ve zevk almaları gerektiğini her zaman söylerim. Gelecekte daha iyi dereceler alabilecekler. Kimse onlar olduğunu anlamayacak olsa bile stüdyo kayıtları sırasında enstrümanları kendilerinin çalma sebebi de bu.”

Bu yüzden miydi? İnsanların FTISLAND’a karşı olan yorumları değişiyor. Başlangıçtaki eleştirel bakış açısının tersine, FTISLAND’ın enstrüman çalma yeteneklerinin inanılmaz derecede geliştiğine şaşırıyorlar.

“Birçok konser ve kayıtta görüldüğü üzere sıkı çalışmaları sonucunda kendilerini geliştirebilecekleri bence açık. Bunu başarmanın kestirmesi veya geri dönüşü yok. Kore’de ve hatta Asya’da sayısız performans yaptılar ve bu sırada yetenekleri gelişti. İnsanların dikkatini topladığımız için minnettar olmalıyız. Eğer hiç popülariteleri olmasaydı, yılda bir konser vermek bile zor olurdu.”



“İlk yaramaz oğlum” dediği FTISLAND’a çok sevgi vermesine rağmen, FTISLAND hayranları Başkan HSH’a, daha yeni grup olan CNBLUE’ya farklı davrandığını söyleyerek hayal kırıklıklarını gösteriyor.

Bu konuda, “İlk oldukları için şirkette birçok hata olabilirdi. FTISLAND’ın aktiviteleri sırasında eksik kalan şeyleri hemen ekledik. Ama sanırım hayranlar bunu yanlış anladı.” açıklamasını yaptı ve ekledi, “Diğer sanatçılardan farklı olarak FTISLAND daha özgür olmak istiyor ve bu yüzden onların teorik konserleri kendilerinin planlamasına izin veriyoruz. Ama eğer küçük yetersizlikler olan şeyler varsa, hayranlar “şirket onlarla ilgilenmiyor” diye düşünüyor.”

FTISLAND’ı başarılı bir hallyu grup yapmak için çalışsa da, onlar için hedefi daha büyük olmalı. Ama FTISLAND’ın en büyük hedefini sorduğum zaman, HSH beklenmedik şekilde şu cevabı verdi, “Uzun zaman boyunca müzik yapmalarını istiyorum” 

“Onlar oluşturduğum ilk grup olduğu için, eğer çalışmalarına FTISLAND adı altında daha uzun yıllar devam ederlerse gerçekten minnettar olurum. Dans gruplarının tersine, eğer sıkı çalışırlarsa band’ler performanslarına devam edebilir. Yani gelecekte bireysel aktiviteler yapsalar bile, dilerim FTISLAND olarak da çalışmalarına devam ederler."

CEO HSH'nun gözünden FTISLAND’ın “Beklenmedik Cazibesi”

Lee Hongki= Çocuklardan çok hoşlanır. Açıkçası bu biraz beklenmedikti. Çünkü hareketli ve özgür; çocukları rahatsız edici bulacağını düşünmüştüm, ama yanılmışım. Bana sık sık şikayet eder, ama benim çocuğumla en iyi oynayan Hongki’dir. Onu çocuğumla oynarken görünce, “Nazik ve çocukların gözüyle bakabilen gamsız ve sevecen biri” diye düşünürüm.

Choi Jonghun= Gerçekten yumuşak ve çok gözyaşına sahip biridir. Fırça yediklerinde ağlayan hep Jonghun’dur. Azarlarken Jonghun’u ağlarken görürsem, daha devam etmem gerekse de o hali bir an önce bitirmemi sağlar.

Lee Jaejin= Hayranların hepsi zaten biliyor ama o her zaman çalışma ve çalma konusunda nettir, ve durumlar karşısında nasıl davranacağını bilir. Aslında söylemek istediğim, o şaşırtıcı derecede güçlü bir karaktere sahiptir. Sanırım bu günlerde erkeksi olmak için çok çalışıyor. Onu sadece genç bir çocuk olarak gördüm, ama bazen “bir erkek haline de geldi” diye düşünüyorum.

Choi Minhwan= Grubun en genci olduğu için bir sürü aegyo toplayacak gibi görünüyordu ama o en sessiz ve sakinleri. Konumunu sessizce koruyor. En küçükmüş gibi bir karakteristiğe hiç sahip değil. Eğer Minhwan gelecekte bir kız arkadaş edinirse farklı davranarak beni şaşırtabilir belki?

Song Seunghyun= Bence o FTISLAND’ın ortam yapıcı (neşelendiren) üyesi. Arkadaş edinmede çok iyidir. Yeni bir üye olmak ona zor gelmiş olmalı ama üstesinden gayet iyi geldi. O masum ve iyi bir çocuk.
  
Blogdan yazı çıkarmak yasaktır.

Yazının orjinali: m.eto.co.kr 
Kaynak: @FTIslandFacts
Çeviri: BluePrim @FTurkey_Pri

FTISLAND Turkey

FTISLAND'ın Türkiye'deki hayranlarına en doğru ve en güncel bilgileri ulaştırmak amacıyla açılmış internet sitesi

By Tüm hakları saklıdır. FTurkey Primadonna