Görüş Ve Önerileriniz

Email Yoluyla Bize Ulaşın

7 Oca 2013

FT Island'ın Yolu

FTISLAND Turkey


Onlar bir yanda fazlaca övgü bir yanda yanlış anlaşılmalarla büyüdüler.Ama artık en büyük sorunlarını çözmüş durumdalar.Sadece ve sadece kendi yollarından yürümeleri gerekiyor.Beşinin zaten yaptığı gibi; gülümseyerek ve beraber savaşarak.

Beş genç adam sırasıyla stüdyoya ayak bastı ve birbirleriyle fotoğrafçıya selam vermek için yarıştılar.Sonra editör ve stilistle sanki daha önceden tanışıyormuşçasına selamlaştılar.Saçlarının ve makyajlarının yapılmasını beklerken FT Island üyeleri zamanlarını  gitar çalarak geçirdi.

FT Island'ın gitaristi Jonghun gitarı getiren kişiydi.Durmak bilmeden Jonghun peşi sıra şarkı çaldı.Geri kalan üyelerse dinledi birkaç kelime söyledi ve kendi parçalarını çalma fırsatı buldu.6 yıl önce çıkış yapmış olan bu gençler sanki normal hayatlarındaymışçasına doğal görünüyorlardı.

Aşina olunmayan bir idol band ismiyle ilk çıktıklarından beri yükselen skandallar ve kuşkular FT Island'ın peşini bırakmıyor.Zaman zaman üyeler canlı yayında kendilerini ifade ettiler ve sıkıntılarını dile getirdiler.

Karalamalar hep bir noktayı gösteriyor; bir band kendi müziğini bestelemeli ve yazmalı ama FT Island öyle yapmıyor.Normal halka göre FT Island bir eğlence şirketince biraraya getirilmiş idol grup.

''Bir idol grup olarak halkın bizden neler beklediği konusunda çokça konuştuk'' diyor Hongki ''Artık yazdığımız şarkıları paylaşma zamanı geldi.Biz hep şarkı yazıyor ve besteliyoruz.''

Tıpkı Hongki'nin dediği gibi FT Island doğru zamanı bekliyordu.



Beş üye de hala Kore'de kendi şarkılarının çıkış parçası olmaması konusunda hayal kırklığı yaşıyordu.Aynı mevzu Eylül'de yayınlanan 'Five Treasure Box' albümü için de geçerliydi.Albümde üyelerin kendi yazdığı ve bestelediği birkaç şarkı yer alıyordu.Ama yine de keşke daha fazla yapabilseydik diyorlardı.

''Albümde birkaç bize ait şarı var ama tamamını üstlenemiyoruz'' diyor basist ve vokalist Jaejin.''O yüzden elimizden hayal kırıklığı yaşamaktan başka birşey gelmiyor.''

Bir TV müzik programında FT Island idol-band arası bir yoldan yürüyeceklerini dile getirmişti.Bu belki muğlak bir ifade.Ama bu FT Island'ın uzun süre sonra vardığı bir sonuçtu.

''Biz orta bir yerde saklanmak istemiyoruz.Biz eleştirilip eleştirilmemeyi de umursamıyoruz.Artık onun için geç.İdol kelimesini sevmedik ve zamanla daha farklı olmak istedik.Ama bir imaj kolay değişmiyor.İdol olmanın da inkar edilemez yararları olduğu doğru.O yüzden idol ve bandlik arası bir orta yol bulmaya çalışıyoruz.Bizi ilk görünüşümüz için seven hayranlarımız konserlerimize gelip müziğimizi daha çok sevebilirler.''

Halk istenen tepkiyi vermediği için FT Island uzun süre gönül kırıklığı yaşadı.Ama emeklerinin karşılığıı Japonya'da aldılar.

Geçen sene Japonya'da FT Island ilk resmi albümleri olan 'Five Treasure Island'ı yayınladı.Yaklaşık 37,000 kopya sattı ve albüm haftalık Oricon albüm listesinde zirveye yerleşti.Bu Oricon tarihinde yabancı bir erkek grubun ilk kez zirveye yerleşmesiydi.Ayrıca albüm satış rakamları ayrıca anlamlıydı çünkü bu rakamlar sadık hayranların sayısını gösteriyordu.

Kore'de bu sene FT Island ğyeleri birkaç kez kendi şarkılarını da sergileme fırsatı yakaladı.



''İlk kez kendi şarkım için telif almak çok mutluluk vericiydi.'' diyor Minhwan. ''Bir iki şarkıydı ama en azından artık insanalra ben de müzik yapıyorum diyebilirim'' Şu ana kadar en küçükleri büyüklerini sessizce dinledi.Ama bu masumanelik biraz sonra ciddiyete yerini bıraktı. ''Diğer bandler gibi birlikte bir albüm üzerinde 3 aydan bir yıla kadar çalışmak isteriz.Ama 3 ay izin almak bile çok zor.Ve bu çok kötü çünkü kendi parçalarımızı çalıp mükemmelleştirmek isitiyoruz.''

Müzik hakkında konuşurken üyeler birbirlerini yakından dinledi, aktif olarak cevap verdi ve kendi fikirlerini beyan etti.İyi geçindiklerini söylediler ama konuşmaları gösteriyor ki zamanında yıllarca çok şeyi aralarında tartışmışlar.Minhwan düşüncelerini aktarmada eksik kaldığında yardımına hemen Jaejin koşuyor ve onu tamamlıyor.Ve Seunghyun Hongki'nin sözünü kesse bile herkes Seunghyun'un sözünü tamamlamasına izin veriyor.

Bir ofiste çalışıyor olmasalar da FT Island üyeleri 6 yıldır gerçek dünyadan uzaklar.Ve onlara göre grupları onların küçük topluluğu olarak görülebilir.Bu beş genç adam nasıl oluyor da bu akdar organize olabiliyor?

''Bence sadece biz bize olduğumuzda kavga edebiliyor ve hata yapabiliyoruz.Ama dışarıda olduğumuz zaman iyi olmamız gerekiyor.'' diyor lider Jonghun hiç tereddütsüz.''Ama bizden küçük olan üyelerimiz ne diyorsam onu yapıyorlar o yüzden içe kapanıklar.Bana söylecekleri birşey olsa bile sonrasına kadar kendilerine saklıyorlar ya da cevap vermekten kaçınıyorlar.Denemiş olsalar bana ne yapılacağını rahatça söylerler.''

Jonghun küçük olan üyeleri eleştiriyor gibi görünse de ilk önce onların kendi kendilerine iyi olabilme ve yeteneklerini ve kendisinin  rehberliğini kabul etmelerini vurguluyor.

''Büyük üyelerle orta okuldayken tanıştım'' diyor Minhwan.''Artık hepsi benim ailem gibi ve hatta daha fazlası çünkü benim hiç erkek kardeşim yok.''En gençleri uzun süre önce büyüklerini çözmüş gibi görünüyor.''Etrafta aylaklık ettiklerinde ben bile onları hala bebe olduğunu düşünüyorum.ama cidi oldukları zaman da cidden ciddi oluyorlar ve güvenilir de oluyorlar.''

Jaejin beşi arasındaki ortanca çocuk.Ve üyeler 6 ay önce ayrı yaşamaya başladıklarından beri kendiis Seunghyun ve Minhwan'a önderlik ediyor.

''Ayrı yaşamaya başlamamız gerektiğinde Jaejin taşınmaya karşı çıktı.Ama sanırım şimid en çok ayrılığın tadına varan kendisi''

Hongki biraz dokundurarak konuştu ama Jaejin de inkar etmedi.

''Hayat güzel'' diyor Jaejin ''Ben kuyruk değil baş olmak istiyorum'' 

Beşi bir arada yaşadıklarında bile Jaejin büyüklerle küçükler arasında hep köprü olmuş ve ilişkilerin pürüzsüz olması için çok uğraşmış.Seunghyun Jaejin'e en anlayışlı abi diyor.

Söyleşinin sonlarına doğru konu evde olan şeylere gelince FT Island üyeleri hiç olmadığı kadar seslerini yükseltiyorlar.Önce konuşmaya çalışmaları mı dersiniz,heyecanlanmaları mı dersiniz kahkaha atmaları mı dersiniz...Gelecekleri hakkında konuşan o beş genç adam  bir anda kayboluyor.Yerine beş ergen genç geliyor.

FT Island tam manasıyla yetişkinmiş gibi görünebilir.Ama onlar hala büyüyor.

Sağlam arkadaşlıkları yılların getirdiği hüzün,sevinç, tartışmalar ve konuşmalarla kurulan FT Island alanlarını genişletecek.Değişimi direk olarak göremeseler de sabırla yürüyecekler.

Credit: article written by Go Hyun Kyung @Singles + translated & edited by DJ.Pri (@ChocopieK)  + magazine scans by fprit @music-hong

Türkçe Çeviri: IDPeaceP @FTurkey_Pri

FTISLAND Turkey

FTISLAND'ın Türkiye'deki hayranlarına en doğru ve en güncel bilgileri ulaştırmak amacıyla açılmış internet sitesi

0 yorum:

Yorum Gönder

By Tüm hakları saklıdır. FTurkey Primadonna